درمان ریزش مو برای زنان: بهترین گزینه‌ها کدامند؟

درمان ریزش مو برای زنان
فهرست محتوا

ریزش 50 تا 100 تار مو در طول روز عادی است؛ اما با بیشتر شدن این تعداد باید حتما به دنبال روش‌های درمان آن باشید. ریزش مو می‌تواند به دلایل زیادی اتفاق بیفتد که هرکدام روشی متفاوت برای درمان نیاز دارند. در این مطلب می‌خواهیم به معرفی روش‌هایی بپردازیم که درنهایت به درمان ریزش موهای شما کمک خواهند کرد.

علت اصلی ریزش مو در زنان

گاهی ممکن است ریزش مو در زنان روندی طبیعی باشد که بر اثر افزایش سن صورت گرفته است. اغلب خانم‌ها پس از یائسگی این عارضه را تجربه می‌کنند. زمانی که با الگوی طاسی زنانه روبه‌رو می‌‌شوید، رشد موهایتان کمتر خواهد شد و مدت زمان بیشتری طول می‌کشد تا تار موهای جدید رشد کنند. همچنین نازک شدن تدریجی موهای بالای سر، شل شدن ناگهانی مو، ایجاد لکه‌های طاس تکه‌تکه روی پوست سر و… نیز در این مواقع دیده می‌شوند. چند مورد از دلایل ایجاد این مشکل را می‌توانیم در بین موارد زیر ببینیم:

  • ژنتیک: ممکن است این مشکل ارثی باشد و ژن آن را از هریک از والدین به ارث برده باشید.
  • هورمون‌ها: طاسی الگوی زنانه گاهی پس از یائسگی شروع می‌شود و گاهی در دوران بارداری نیز اتفاق می‌افتد.
  • بیماری‌های زمینه‌ای: بیماری‌های مربوط به غدد درون‌ریز یا تومورهای ترشح‌کننده هورمون هم می‌توانند باعث ریزش موها در زنان شوند.

بررسی انواع ریزش مو در زنان

انواع مختلفی از ریزش موی زنانه وجود دارد. برای مثال آلوپسی آندروژنتیک الگوی زنانه یا ریزش مو ژنتیکی و اصلی‌ترین دلیل برای طاسی خانم‌هاست که به تدریج بعد از بلوغ نمایان می‌شود. این مدل از ریزش مو در خانم‌ها با نازک شدن تارهای مو همراه است.

همچنین ریزش موی سکه‌ای به‌طور ناگهانی روی سر یا بدن اتفاق می‌افتد. این نوع آلوپسی معمولا با یک یا چند تکه طاسی گرد شروع می‌شود که ممکن است در صورت عدم توجه و درمان به‌موقع، گسترش پیدا می‌کنند.

آلوپسی سیکاتریسیل هم نوعی از ریزش موست که به دلیل زخم ایجاد می‌شود و ریزش موی ناشی از آن غیرقابل بازگشت است. متاسفانه درمانی برای این نمونه از ریزش مو وجود ندارد.

درنهایت آلوپسی تروماتیک نیز به دلیل استفاده از مواد حالت‌دهنده ایجاد می‌شود. استفاده از شانه‌های داغ، سشوار، صاف‌کننده‌ها یا مواد شیمیایی خاص برای رنگ کردن یا صاف کردن موها، منجر به آسیب ساقه مو می‌شوند و درنتیجه شکست آنها را به دنبال دارند که گاهی این شکست از ناحیه ریشه خواهد بود.

بررسی انواع ریزش مو در زنان

درمان ریزش مو در خانم‌ها

چندین گزینه درمانی مختلف برای درمان ریزش مو برای زنان وجود دارد که تنها پزشک یا متخصص پوست می‌تواند به شما در شناسایی بهترین روند درمانی کمک کند. ممکن است مجبور باشید چندین روش را به صورت ترکیبی برای درمان آغاز کنید تا درنهایت به نتیجه مطلوب دست پیدا کنید. در هر صورت هر روشی که برای جلوگیری از ریزش مو و رشد مجدد آنها وجود دارد، در افراد مختلف فرق می‌کند و گاهی نیاز به انجام آزمایشات هورمونی، خون و… است تا دلیل اصلی این مشکل بررسی شود.

یکی از روش‌هایی که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت، بر اساس نظر پزشک تجویز خواهد شد. هرکدام از این پروسه‌های درمانی باید به‌طور منظم و مداوم انجام شوند تا تاثیرشان را کم‌کم روی کاهش ریزش مو و رشد مجدد تارهای مویتان ببینید.

درمان با پروتئین تراپی مو

با وجود آنکه قیمت مواد پروتئینه مو در سطح معقولی قرار گرفته است، باز هم کمتر کسی این روش را به منزلۀ راه‌حلی برای درمان می‌شناسد. اما باید بدانید که پروتئین‌تراپی مو با ایجاد اتصال قوی بین سلول‌های مویی، ریزش موها را کم می‌کند و وجود پروتئین در مو باعث تقویت و بهبود رشد آن‌ها خواهد شد. این روش در پیشگیری از ریزش موها نقش مهمی ایفا می‌کند.

درمان ریزش مو با تغذیه مناسب

در بیشتر مواقع می‌توانید مشکل ریزش موی خود را با تغییر در رژیم غذایی یا مکمل‌ها برطرف کنید. احتمالا پزشک متخصص پوست و مو توصیه‌های لازم را برای این روش درمانی به شما می‌دهد؛ اما مشورت با متخصص تغذیه هم بی‌تاثیر نخواهد بود. سعی کنید غذاهای غنی از مواد مغذی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید و به این برنامه پایبند باشید. موارد زیر می‌توانند در این زمینه به شما کمک کنند:

  • غذاهای غنی از ویتامین A مانند سیب‌زمینی شیرین، هویج، کدو تنبل، اسفناج و کلم پیچ
  • غذاهای غنی از ویتامین B، از جمله غلات غنی‌شده، تخم‌مرغ، ماست، گوشت خوک و گاو
  • غذاهای غنی از ویتامین C از جمله توت‌فرنگی، فلفل، گواوا و مرکبات
حتما بخوانید  آموزش نحوه کراتینه کردن مو در منزل

درمان ریزش مو در زنان با داروهای تقویتی رشد مو

گاهی متخصص مو در روند درمان، داروهای تقویتی را تجویز می‌کند که مخصوص مو هستند. همچنین داروهای تقویتی مانند انواع مکمل‌ها هم در پروسه درمان تجویز می‌شوند که به رشد موهایتان کمک خواهند کرد. مکمل‌های حاوی ویتامین‌های گروه B، به‌ویژه بیوتین، B6 و B12 برای رشد مجدد موها و جلوگیری از ریزش مو بسیار مفید هستند.

هورمون درمانی

اگر ریزش مو ناشی از کمبود هورمون‌های زنانه استروژن و پروژسترون باشد، روش هورمون‌درمانی پیش گرفته می‌شود. در این درمان ریزش مو برای زنان از قرص‌های هورمونی، داروهای موضعی و همچنین ویتامین‌ها استفاده می‌کنند تا روند ریزش مو متوقف شود.

برای مثال اسپیرونولاکتون که باید 6 ماه تا یک سال مصرف شود، به گیرنده‌های آندروژن متصل می‌شود و پردازش تستوسترون در بدن را کاهش می‌دهد. در این روش درمان ریزش مو برای زنان، تزریق کورتیکواستروئید هم مورد استفاده قرار می‌گیرد که البته تنها مربوط به انواع خاصی از ریزش‌هاست؛ مانند زمانی که ریزش مو بر اثر قدرت بالای سیستم ایمنی ایجاد شده باشد. معمولا این دارو به مناطق آسیب‌دیده تزریق می‌شود و نتیجه آن پس از 4 هفته معلوم خواهد شد.

درمان ریزش مو با روش PRB

درمان PRP شامل گرفتن خون و قرار دادن آن در سانتریفیوژ است که گلبول‌های قرمز خون را از پلاسما جدا می‌کند؛ سپس پلاسما که حاوی فاکتورهای رشد است، به بدن تزریق می‌شود. در درمان ریزش مو برای زنان با روش PRP، این پلاسما به فولیکول‌های مو تزریق می‌شود که حدود 10 دقیقه طول می‌کشد. ظرف چند ماه پس از انجام مرتب این روش، شاهد کمتر شدن ریزش موهای خود خواهید بود. کمی بعد هم افزایش ضخامت یا رشد مجدد را تجربه می‌کنید.

نور درمانی یا LED تراپی

لیزر درمانی برای افرادی که مبتلا به طاسی هستند، رشد مو را به دنبال دارد. برای انجام این فرایند باید به متخصص پوست و مو مراجعه کنید تا با دستگاه‌های مخصوص این کار را انجام دهد. در طی این روند درمانی، فولیکول‌های ضعیف تحریک می‌شوند و رشد موهای جدید از سر گرفته می‌شود. همچنین دستگاه‌های لیزر به افزایش گردش خون و حذف مواد زائد در فولیکول هم کمک می‌کند و به رشد طبیعی مو و ضخیم شدن موها می‌انجامد.

درمان ریزش مو در زنان با داروهای تقویتی رشد مو

درمان ریزش موی زنان با ماساژ پوست سر همراه با مواد موثر در رشد مو

در پروسه درمان ریزش مو برای زنان و رشد مجدد تارهای مو، ماساژ دادن با محلول‌های محرک رشد مانند ماینوکسیدیل هم بی‌تاثیر نیست. ماینوکسیدیل را می‌توانید بدون نسخه هم خریداری کنید که شبیه به فوم یا مایع در داروخانه‌ها پیدا می‌شود. کافی است در مدت 6 ماه مقداری از آن را به‌صورت روزانه روی موی سر خود بمالید و ماساژ دهید تا تاثیرش را مشاهده کنید.

همچنین استفاده از کرم موضعی آنترالین (Dithralin) که در ابتدا برای درمان پسوریازیس استفاده می‌شد هم می‌تواند برای درمان برخی از طاسی‌ها مناسب باشد. این دارو سیستم ایمنی را تحریک می‌کند و باعث رشد مو می‌شود. کافی است آن را یک بار در روز به مناطق مشخص بمالید و ماساژ دهید تا در عرض 2 تا 3 ماه شاهد رویش موهای خود باشید.

سخن پایانی

انتخاب روش درمان ریزش مو برای زنان تصمیمی شخصی است و در هر فردی متفاوت است. گاهی با درمان‌های خانگی این مشکل برطرف می‌شود و در شرایطی مراجعه به پزشک اولین کاری است که باید انجام دهید. پزشک با در نظر گرفتن دلایل ریزش مو و آزمون و خطا، درنهایت بهترین طرح درمانی را پیش روی شما قرار می‌دهد تا بتوانید از این مشکل رهایی پیدا کنید.

اگر شما هم تجربه ریزش مو را داشته‌اید و از روش‌های موثر برای درمان آن استفاده کرده‌اید، حتما تجربیات خود در این زمینه را با ما به اشتراک بگذارید. همچنین در صورتی که می‌خواهید روش پروتئین درمانی را در منزل یا آرایشگاه امتحان کنید، بهتر است خرید پروتئین مو را از فروشگاه‌های معتبر مانند شاهانو انجام دهید.

سوالات متداول

آیا روش‌هایی مانند پروتئین تراپی باعث کنترل ریزش مو می‌شوند؟

بله! پروتئین تراپی به دلیل آبرسانی و تقویت ریشه موها، ریزش مو را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

ریزش مو ارثی است؟

تا حدودی بله می‌توان گفت ارثی است. اما شرایط محیطی، تغذیه و مراقبت‌های فردی هم روی ریزش مو تاثیر می‌گذارند.

مقالات ما

ورود

حساب کاربری ندارید؟

مشاوره رایگان