مقالات

مزایا و معایب پروتئین تراپی مو

مزایا و معایب پروتئین تراپی مو

اگر موهای شما خشک، کدر و بی‌روح به نظر می‌رسند به یک پروتئین تراپی برای احیای آن‌ها نیاز دارید. اگر تا به ‌حال این کار را انجام نداده‌اید آگاهی از مزایا و معایب پروتئین تراپی مو به شما کمک می‌کند تا بدانید این روش برای شما مناسب است یا خیر! در ادامه در مورد این روش احیای مو، نحوه انجام و عوارض و همچنین فواید پروتئین تراپی مو بیشتر صحبت خواهیم کرد.

پروتئین تراپی مو چگونه انجام می‌گردد؟

پیش از پرداختن به مزایا و معایب پروتئین تراپی مو، باید بدانید که مو از یک پروتئین فیبری ساختاری به نام کراتین ساخته شده که یک عنصر ضروری برای مو است. این ماده ضروری شکل، بافت و میزان رشد مو را تعیین می‌کند. پروتئین تراپی یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها برای درمان و احیای موهای آسیب‌دیده است که هم در خانه و هم به‌ طور حرفه‌ای در سالن‌های زیبایی انجام می‌شود.

در این روش، از محصولات تخصصی استفاده می‌شود که پروتئین هیدرولیز شده را به ساقه مو اضافه کرده و شکاف‌های کوتیکول مو را پر می‌کند. با این کار سلامت کلی و قابلیت ارتجاعی مو را بهبود می‌بخشند. همچنین بافت مو استحکام کافی پیدا می‌کند و با تغذیه مو، به ترمیم تارهای آسیب‌دیده آن کمک می‌شود.

پروتئین تراپی مو چگونه انجام می‌گردد؟

مراحل انجام پروتئین تراپی مو

  1. نخست باید موها به‌ خوبی شسته شوند.
  2. بعد از آن به کمک حوله، موها تا حدی خشک شده و مقداری رطوبت باقی بماند.
  3. در مرحله بعد موها به چند دسته تقسیم شده و مواد پروتئینی روی هر دسته اعمال و با کمک برس روی مو به‌ صورت یکسان پخش می‌شود.
  4. حال باید بین ۲۰ تا ۵۰ دقیقه با توجه به حجم و بلندی مو صبر کرد و در این مدت روی موها را با یک کلاه پلاستیکی پوشاند.
  5. بعد باید موها را با کمک سشوار کمی خشک کرد و اتو کشید.
  6. سپس موها با آب گرم شسته شده و با یک نرم‌کننده مخصوص ماساژ داده می‌شود.
  7. در آخر موها آبکشی شده و مجدد خشک می‌شوند.

مراحل انجام پروتئین تراپی مو

بررسی مزایای پروتئین تراپی مو

همان‌طور که در بخش قبل اشاره شد، پروتئین یکی از عناصر ضروری برای مو است. کمبود پروتئین می‌تواند موهای شما را خشک، کدر، آسیب‌دیده و یا شکننده کند. تحقیقات نشان می‌دهد که استفاده از مواد شیمیایی برای مو مانند رنگ کردن، می‌تواند باعث از بین رفتن پروتئین مو شود. اینجا است که می‌توان از فواید پروتئین تراپی مو بیشترین بهره را برد.

۱٫ تقویت و تغذیه موهای آسیب‌دیده

صاف کردن مو همراه با رنگ کردن مکرر آن باعث از بین رفتن پروتئین مو می‌شود. برای همین پروتئین تراپی یک راه عالی برای برگرداندن این عنصر مهم و ضروری به موها است. فارغ از مزایا و معایب پروتئین تراپی مو، در این روش مقدار مورد نیاز پروتئین به ساقه مو وارد می‌شود و موها را قوی‌تر، ضخیم‌تر و تغذیه می‌کند.

۲٫ کمک به کنترل ریزش مو

قبل از صحبت در مورد عوارض پروتئین تراپی مو آشنایی با فواید این روش درمانی در اولویت قرار دارد. یکی دیگر از فواید آن کمک به کنترل ریزش مو و افزایش رشد موهای شما است. زمانی که در اثر کمبود پروتئین شکاف‌هایی در کوتیکول‌های مو ایجاد شود، شاهد ضعف ریشه و افزایش ریزش مو خواهید بود. اینجا است که به پروتئین تراپی برای موهایتان نیاز پیدا می‌کنید.

۳٫ کاهش موخوره و آسیب‌های مو

در این روش درمانی شکاف‌های موجود در کوتیکول مو پر شده و رطوبت را مسدود می‌کنند. برای همین است که موها قوی و سالم شده و باعث کاهش موخوره می‌شود. به همین دلیل پروتئین تراپی برای موهایی با تخلخل بالا بهترین گزینه است.

۴٫ بهبود خاصیت ارتجاعی مو

موهایی که خاصیت ارتجاعی پایینی دارند، هنگام شانه کردن می‌شکنند. خاصیت ارتجاعی، حالت پذیری مو را نیز بهتر می‌کند. پروتئین تراپی یک راه عالی برای بازگردان خاصیت ارتجاعی به موها و کمک به حالت پذیری بهتر آن‌ها است.

بررسی مزایای پروتئین تراپی مو

عوارض پروتئین تراپی مو چیست؟

هر روش تراپی مو محاسن و مضرات خاص خود را دارد. آگاهی از مزایا و معایب پروتئین تراپی مو به شما کمک می‌کند تا با توجه به وضعیت موی خود بهترین روش را انتخاب کنید. در کنار فواید باید با عوارض پروتئین تراپی مو هم آشنا شد که مهم‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از:

۱٫ ضعیف شدن ریشه مو

اگر از پروتئین تراپی برای احیای مو استفاده کنید، موهای شما شروع به جذب مواد مقوی می‌کنند و قوی‌تر می‌شوند. با این ‌حال، پروتئین بیش ‌از حد برای موهای شما مضر است. به همین دلیل است که نباید از این نوع تراپی مو زیاد استفاده کنید و مکرر انجام دهید.

۲٫ خشک و شکننده شدن مو

موضوع مهمی که در مورد عوارض پروتئین تراپی مو باید به آن اشاره کرد، خشک و شکننده شدن موها است. گرچه محصولات پروتئینی مورد استفاده در این روش یک لایه محافظ در اطراف کوتیکول‌های مو تشکیل می‌دهد و رطوبت را در مو حفظ می‌کند، اما استفاده بیش ‌از حد از این محصولات به تارهای مو آسیب می‌رساند. همچنین باعث می‌شود تا به ‌مرور زمان از خاصیت ارتجاعی مو کم شده و موها خشک و شکننده شوند.

۳٫ چرب‌تر شدن موها

در کنار فواید پروتئین تراپی مو، این کار عوارضی هم دارد که یکی دیگر از آن‌ها چرب شدن موها است. محصولاتی که برای پروتئین تراپی استفاده می‌شود نه‌تنها به داخل مو نفوذ می‌کند، بلکه قسمت بیرونی آن را هم می‌پوشانند. تا اینجا همه‌ چیز خوب است و هیچ عارضه جانبی ندارد. با این ‌حال، زمانی که عرق می‌کنید، پوست سر سموم، کثیفی و چربی را دفع می‌کند. مو این روغن را جذب کرده تا آب‌رسانی کند و سالم باشد. هنگامی‌که پروتئین تراپی انجام می‌دهید، این فرآیند محدود می‌شود؛ بنابراین، روغن سریع‌تر جمع می‌شود و موهای شما بسیار چرب به نظر می‌رسد. تنها راه‌حل آن شستن مکرر مو است.

حتما بخوانید  بوتاکس مو بهتر است یا پلکس تراپی؟

۴٫ ایجاد واکنش‌های آلرژیک

مزایا و معایب پروتئین تراپی مو بسیار زیاد است. مخصوصاً اگر این کار را در سالن زیبایی انجام دهید و از مواد قوی استفاده شود، ممکن است عوارض پروتئین تراپی مو کم‌کم خود را نشان دهد. گاهی برای این روش تراپی از محصولاتی استفاده می‌شود که حاوی فرمالدئید، ایزوپروپیل الکل و سولفات است. اگر موهای رنگ یا دکلره ‌شده دارید، ممکن است برخورد این مواد شیمیایی با رنگ باعث واکنش‌های آلرژیک شود.

عوارض پروتئین تراپی مو چیست؟

بررسی نکاتی طلایی بعد از پروتئین تراپی مو

به غیر از مزایا و معایب پروتئین تراپی مو که تا اینجای کار بررسی شد، یک سری نکات وجود دارد که رعایت آن‌ها می‌تواند فواید پروتئین تراپی مو را به حداکثر برساند. همچنین به ‌منظور تقویت و بهبود سلامت موها از آن استفاده کرد که عبارت‌اند از:

  • جلوگیری از تماس با آب گرم: تا ۷۲ ساعت پس از پروتئین تراپی مو، از تماس موها با آب گرم، شستن روزانه و رفتن به سونا یا استخر خودداری کنید. این کار به تثبیت بهتر پروتئین در موها کمک زیادی می‌کند.
  • حداقل استفاده از محصولات شیمیایی: تا جایی که ممکن است استفاده از رنگ‌ مو و مواد شیمیایی دیگر را محدود کنید. این مواد ممکن است باعث آسیب‌دیدگی و کاهش اثرات مثبت پروتئین تراپی شوند.
  • استفاده از شامپو و محصولات مراقبتی مناسب: اگر از شامپوها یا محصولات مراقبتی مناسب مانند ماسک فری سولفات استفاده کنید، باعث تغذیه و تقویت موها می‌شوند. همچنین اثرات پروتئین تراپی را ماندگارتر خواهد کرد.
  • استفاده از وسایل گرمایشی به شکل درست: بعد از پروتئین تراپی باید از وسایل حرارتی نظیر حالت ‌دهنده‌ها، صاف کننده‌ها و سشوار با احتیاط استفاده کنید. حرارت بیش ‌از حد، به موها آسیب می‌رساند و ممکن است تأثیر منفی بر روی پروتئین تراپی داشته باشد.
  • حفاظت از موها در برابر آفتاب: موهای خود را در برابر آفتاب محافظت کنید. استفاده از کلاه، شال یا محافظ مو می‌تواند از آسیب‌های ناشی از اشعه خورشید جلوگیری کرده و رنگ و براقیت موها را بعد از پروتئین تراپی حفظ کند.

بررسی نکاتی طلایی بعد از پروتئین تراپی مو

تفاوت بوتاکس مو و پروتئین تراپی چیست؟

حال که با مزایا و معایب پروتئین تراپی مو به ‌طور کامل آشنا شده‌اید، بد نیست تفاوت‌های آن با بوتاکس مو را بدانید تا انتخاب از بین این دو برای شما راحت‌تر شود. در یک نگاه اجمالی تفاوت‌های این دو روش احیای مو را در موارد زیر می‌توان خلاصه کرد:

مواد مورد استفاده

اصلی‌ترین تفاوت‌ بین پروتئین تراپی و بوتاکس مو را می‌توان در مواد مورد استفاده برای احیای مو خلاصه کرد. در پروتئین تراپی از محصولات غنی ‌شده با پروتئین استفاده می‌شود. در مقابل برای بوتاکس مو از ماسک حالت ‌دهنده قوی دارای کلاژن، اسیدهای آمینه ضروری برای مو و کراتین استفاده می‌شود.

هدف از انجام

پروتئین تراپی مو عمدتاً به ‌عنوان یک روش درمانی برای ترمیم موهای آسیب ‌دیده شناخته ‌شده و استفاده می‌شود. در مقابل هدف از بوتاکس مو، بازگرداندن سلامت و درخشش مو با استفاده از یک ماسک قوی برای موهای شما است.

تفاوت در نتایج این دو روش

همان‌طور که پیش ‌از این اشاره شد، یکی از فواید پروتئین تراپی مو بازگرداندن حالت ارتجاعی و استحکام به بافت مو است و دقیقاً با همین هدف هم انجام می‌شود. در مقابل بوتاکس مو بیشتر با هدف افزایش حجم و درخشندگی موهای شما انجام می‌شود.

زمان انجام و قیمت

اغلب پروتئین تراپی مو در دو ساعت انجام می‌شود اما مواد مورد استفاده در آن گران‌قیمت‌تر هستند. در مقابل بوتاکس مو به سه ساعت زمان یا حتی بیشتر برای انجام نیاز دارد و قیمت آن کمتر از پروتئین تراپی مو است. البته عوامل متعدد دیگری هم در قیمت این دو روش تأثیرگذار است.

تفاوت بوتاکس مو و پروتئین تراپی چیست؟

آیا پروتئین تراپی مو ماندگاری بالایی دارد؟

با توجه به مزایا و معایب پروتئین تراپی مو این کار را باید یک یا دو بار در سال انجام داد و اغلب بین ۴ تا ۶ ماه دوام دارند. البته این میزان دوام و ماندگاری به مراقبت‌های درست بعد از انجام آن بستگی دارد. فراموش نکنید که زیاده‌روی در انجام این روش عوارض پروتئین تراپی مو که پیشتر به آن اشاره شد را به همراه دارد.

قبل از انجام آن باید اطمینان حاصل کنید که این روش درمانی برای شما مناسب است یا خیر. همچنین باید برای ماندگاری بیشتر، تمام نکات مراقبتی را رعایت کرد.

آیا پروتئین تراپی مو ماندگاری بالایی دارد؟

جمع‌ بندی

در این مطلب سعی شد مزایا و معایب پروتئین تراپی مو را بررسی کنیم. حال با خیال راحت می‌توانید ارزیابی کنید که این روش احیای مو برای شما مناسب است یا خیر. در صورت تردید از یک فرد متخصص در این‌باره سوال کنید تا با توجه به وضعیت موهای شما و فواید و عوارض پروتئین تراپی مو به شما در انجام این کار بهترین راهنمایی را کند. پیشنهاد می کنیم برای اگاهی از قیمت مواد بوتاکس مو یا پروتئین به سایت شاهانو مراجعه کنید.

سوالات متداول

درمان پروتئین یا کراتینه کدام بهتر است؟

اگر نگرانی شما موهای خشک و آسیب‌دیده است، درمان پروتئین گزینه بهتری خواهد بود. کراتین یک درمان پروتئینی است که موها را صاف، براق و درخشان می‌کند و برای موهای مجعد بهتر است.

نتایج پروتئین تراپی مو چقدر دوام دارد؟

فارغ از مزایا و معایب پروتئین تراپی مو، بسته به نحوه انجام آن، نتایج بین چند هفته تا چند ماه دوام دارد. درمان‌های حرفه‌ای در سالن‌های زیبایی معمولاً تا شش ماه ماندگاری دارند.

آیا پروتئین تراپی مو آسیب‌زننده است؟

اگرچه پروتئین تراپی برای تغذیه و ترمیم مو انجام می‌شود، اما قرار گرفتن موهای شما در معرض مکرر محصولات پروتئینی می‌تواند باعث آسیب به مو شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *