مقالات

مزایا و معایب کراتینه کردن مو چیست؟

مزایا و معایب کراتینه کردن مو چیست

مزایا و معایب کراتینه کردن مو موضوعی است که برای خیلی از افراد مخصوصا خانم‌‌‌هایی که به دنبال راهی برای صافی موهای خود هستند دغدغه مهمی است. آن‌‌‌‌ها می‌‌خواهند بدانند این روش چقدر ارزش هزینه کردن دارد. البته آگاهی از فواید و مضرات‌‌‌‌‌ کراتینه مو به تنهایی کافی نیست.

آشنایی با مراقبت های بعد از کراتینه مو نیز موضوع مهم دیگری است که به ماندگاری روش کراتین و صافی و درخشندگی موها کمک زیادی‌‌ می‌کند. در این مطلب از سایت شاهانو بزرگترین عرضه کننده محصولات تخصصی مو همراه شوید تا با بررسی مزایا و معایب کراتینه کردن مو اطلاعات کاملی را در اختیار شما قرار دهیم.

اهمیت مزایا و معایب کراتینه کردن مو

اگر جز افرادی هستید که از موی وز و بی نظم و بد حالت خود رنج‌‌‌‌‌‌ می‌برید به احتمال زیاد موی شما از کراتین کافی برخوردار نیست. کراتین مو یک پروتئین ساختاری بسیار مهم است که در سیستم بدنی هر انسانی وجود دارد. این ماده موهای شما را از شر وزی و خشکی نجات‌‌‌‌‌‌ می‌دهد و باعث درخشندگی و صافی آن‌‌‌‌‌‌ می‌شود. پس اگر به دنبال راه حلی برای رهایی از مشکل موهای بدحالت خود هستید باید کمبود کراتین مویتان را جبران یا به عبارتی موهایتان را کراتینه کنید.

کراتینه کردن مو یک روش زیبایی پرطرفدار محسوب‌‌‌‌‌‌ می‌شود که هزینه آن بر اساس نوع مواد کراتینه، مهارت آرایشگر و… متفاوت است. هر روش زیبایی مو معایب و مزایایی دارد که کراتینه کردن مو نیز از این قاعده مستثنی نیست. اگر از مراقبت های بعد از کراتینه مو آگاهی نداشته باشید و در این زمینه افراط و تفریط کنید ممکن است به موهایتان آسیب جدی برسانید. داشتن اطلاعات کافی درباره مزایا و معایب کراتینه کردن مو به شما کمک‌‌‌‌‌‌ می‌کند هم انتخاب آگاهانه تری برای احیای موهای خود داشته باشید و هم پولتان را به درستی هزینه کنید.

اهمیت مزایا و معایب کراتینه کردن مو

مزایا و معایب کراتینه کردن مو

کراتینه کردن مو، روشی است که براي درمان آسیب دیدگی مو، ایجاد‌‌‌‌‌ موی نرم و درخشان و در نتیجه ایجاد اعتماد بنفس استفاده‌‌‌‌‌‌ می‌شود. اما برخی بر این باورند که کراتینه موها به هر حال یک روش شیمیایی است و برای سلامت کلی بدن فرد مضراست؛ برخی هم معتقدند مضرات کراتینه مو آنقدر زیاد نیست که کسی از خیر داشتن موهای صاف و براق آن هم در شرایطی که حداقل شش ماه دوام دارد بگذرد. نظر شما چیست؟ آیا آگاهی از فواید و مضرات‌‌‌‌‌ کراتینه مو به ما در انتخاب این روش کمک‌‌‌‌‌‌ می‌کند یا خیر؟ برای پاسخ به این پرسش ابتدا به مفهوم کراتین و روش کراتینه مو اشاره‌‌‌‌‌‌ می‌کنیم.

کراتین مو چیست؟

کراتین، پروتئین اساسی موجود در موست که با درخشندگی و صافی در ساختار مو باعث حالت دهی آن‌‌‌‌‌‌ می‌شود. اگر کسی موی خشک و وز دارد،‌‌‌‌‌ به احتمال زیاد کراتین لازم در موی خود را از دست داده است.

روش کراتینه مو چیست؟

بر اساس تعریف بالا‌‌‌‌‌‌ می‌توان گفت کراتینه کردن مو یک فرآیند شیمیایی است که موهای وز و مجعد‌‌‌‌‌ را نرم و درخشان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ می‌کند. نتیجه‌ی کراتینه کردن مو تحت شرایط مناسب تا حدود شش ماه باقی‌‌‌‌‌‌ می‌ماند و ‌‌‌‌‌ برای ترمیم دوباره آن به آرایشگاه مراجعه کرد. روش های مختلفی برای کراتینه کردن مو رایج است که آرایشگر متخصص با توجه‌‌‌‌‌ به نوع و نیازهای موی فرد مراجعه کننده، ترکیب و  روش مناسب را در نظر‌‌‌‌‌‌ می‌گیرد. به خاطرداشته باشید که کراتینه مو فقط مخصوص موهای فر و وز نیست، تمامی افراد‌‌‌‌‌‌ می‌توانند از از این روش برای درخشندگی و رفع خشکی موی خود استفاده کنند.

انواع کراتینه مو

قبل از بررسی مزایا و معایب کراتینه کردن مو لازم است با انواع روش کراتینه مو نیز آشنا شوید. کراتینه همواره در کنار واژه های احیا و صافی مو درتبلیغات مختلف از جمله فضای مجازی، اینستاگرام و آرایشگاه‌ها دیده‌‌‌‌‌‌ می‌شود. اما انواع آن کدام است و هر روش برای چه موهایی استفاده‌‌‌‌‌‌ می‌شود؟

● کراتینه احیا:

یکی از اثرات منفی دکلره، وز شدن موها است. مواد‌‌‌‌‌ دکلره به قدری قوی است که موهای‌‌‌‌‌ کاملا سیاه را بی رنگ‌‌‌‌‌‌ می‌کند یا به رنگ زرد تغییر‌‌‌‌‌‌ می‌دهد. پس دور از انتظار نیست که ماده شیمیایی با این قدرت اثر گذاری، به ساختار موها نیز آسیب برساند. در چنین‌‌‌‌‌ مواردی روش کراتینه احیا به افراد پیشنهاد‌‌‌‌‌‌ می‌شود تا علاوه بر صافی، موهای باعث تقویت موها نیز شود. در واقع‌‌‌‌‌ هدف اصلی این نوع کراتینه کردن افزایش سلامت مو است.

● کراتینه صافی:

هدف اصلی این نوع کراتینه کردن، صافی مو است. درصد اصلی ترکیب این نوع مواد، صافی موها را تامین‌‌‌‌‌‌ می‌کند علاوه بر اینکه  وزی مو را نیز از بین‌‌‌‌‌‌ می‌برد‌‌‌‌‌ و جذابیت‌‌‌‌‌ و درخشندگی بیشتری به مو‌‌‌‌‌‌ می‌بخشد. کراتینه صافی در اصطلاح به کراتینه برزیلی نیز معروف است. اثر این روش تا زمانی که موهای خود را دکلره نکنید تا مدت بیشتری ماندگار خواهد بود.

مزایا و معایب کراتینه کردن مو

مزایای کراتینه کردن مو

پرس و جو درباره فواید و مضرات‌‌‌‌‌ کراتینه مو به یک دغدغه بزرگ برای بیشتر خانم‌‌‌‌ها و آقایانی تبدیل شده است که به دنبال یک روش کم خطر برای صافی و احیای موهای خود هستند. اگر شما نیز بر سر دو راهی‌‌‌‌‌ قرارگرفته اید با ما همراه باشید تا درباره مزایا و معایب‌‌‌‌‌ کراتینه کردن مو اطلاعات خود را کاملتر کنید.

● مناسب برای انواع مو

کراتینه مو روشی است که برای انواع مو مورد استفاده‌‌‌‌‌ قرار می‌گیرد و محدودیت ندارد.

● بدون آسیب برای مو

بطورکلی این روش آسیب دائمی به موها نمی زند. تقریبا بعد از شش ماه موی شما به حالت قبلی خود برمی گردد. (البته اگر مراقبت های بعد از کراتینه کردن را رعایت نکنید، اثر این روش زودتر در موهایتان از بین‌‌‌‌‌‌ می‌رود.)

حتما بخوانید  نانو کراتین مو چیست و چه تفاوتی با کراتین مو دارد؟

● حالت دهی آسان

بعد از کراتینه کردن، حالت دهی مو به آسانی صورت‌‌‌‌‌‌ می‌گیرد و به راحتی‌‌‌‌‌‌ می‌توانید هر مدلی که دوست دارید را به موهای خود بدهید.

● مراقبت های کمتر

این روش زیبایی نسبت به بسیاری از روش های دیگر به مراقبت کمتری نیاز دارد و بجز شامپو یا ماسک موی مناسب، لازم نیست که از محصولات خاصی برای مراقبت از موی کراتین شده استفاده کنید.

● بهبود کیفیت ساختار مو

با انجام کراتینه، موهای شما بافتی نرم‌تر و براق‌تر پیدا‌‌‌‌‌‌ می‌کند چرا که کراتینه باعث پرشدن حفره های ساقه مو با مواد ترمیم کننده‌‌‌‌‌‌ می‌شود.

● شانه کردن راحت مو

بعد ازکراتینه کردن، موها به راحتی شانه‌‌‌‌‌‌ می‌شود و فرد نیاز کمتری به استفاده از محصولات نرم کننده دارد.

● مناسب برای زنان و مردان

هم آقایان هم خانم‌‌‌‌ها‌‌‌‌ می‌توانند موهای خود را کراتینه کنند و این روش محدودیت جنسیتی ندارد.

● تقویت مو

مواد موجود در ترکیبات کراتینه سرشار از ویتامین‌های مورد نیاز مو است که باعث تقویت ساقه مو‌‌‌‌‌‌ می‌شود.

معایب کراتینه کردن مو

معایب کراتینه کردن مو

امروزه برای زیبایی مو هر روز روش‌‌‌‌ها و مواد مختلفی به بازار عرضه‌‌‌‌‌‌ می‌شود. اگر برای درمان زیبایی موهای آسیب دیده خود از درمان های استاندارد استفاده نکنید سلامت موهای خود را به خطر‌‌‌‌‌‌ می‌اندازید. تا جایی که ممکن است سطح آسیب مو به قدری باشد که دیگر به وضعیت قبل برنگردد؛ علاوه بر آن که هزینه زیادی نیز به شما تحمیل شده است. در ادامه مطلب مزایا و معایب‌‌‌‌‌ کراتینه کردن مو، به مضرات این روش اشاره‌‌‌‌‌‌ می‌کنیم.

● مصنوعی بودن محصولات کراتینه

کراتین یک ماده طبیعی است که در مو، دندان و ناخن انسان وجود دارد ولی کراتینی که برای استفاده در درمان مو رایج است به صورت مصنوعی و بر اساس فرمول های شیمیایی ساخته‌‌‌‌‌‌ می‌شود. این مواد ممکن است که در برخی افراد ایجاد حساسیت کند.

● هزینه بالای ‌کراتینه کردن

انجام هر نوع روش زیبایی هزینه های خود را دارد. کراتینه کردن مو نیز تقریبا یک روش پرهزینه است. علاوه بر آن مراقبت های بعد از کراتینه مو از جمله خرید شامپوهای مخصوص موهای کراتینه با برند معتبر نیز هزینه های دیگری دارد.

● ماندگاری کوتاه مدت

کراتینه کردن، ماندگاری و دوام چند ماهه دارد و بعد از مدتی موی فرد دوباره تا حدودی به شکل اولیه خود باز‌‌‌‌‌‌ می‌گردد.

● احتمال آسیب دیدگی مو

محصولات مرتبط با کراتینه‌‌‌‌‌ در حالت کلی آسیب چندانی به مو نمی زنند و در رفع مشکلات مو بسیار تاثیرگذار هستند. اما استفاده از محصولات تقلبی یا نامعتبر بدون شک عامل مهمی در آسیب دیدن مو با روش کراتینه است. همچنین انتخاب آرایشگر متخصص نیز در حفظ سلامت مو نقش مهمی دارد. اگر آرایشگر در زمینه کراتینه کردن مو،‌‌‌‌‌ تخصص کافی نداشته باشد ممکن است موی فرد را در معرض حرارت بیش از حد یا ترکیبات زیاد مواد شیمیایی‌‌‌‌‌ قراردهد که در این صورت آسیب مو جدی است.

● عامل فرمالدهید

برخی مواد کراتینه در زمان حرارت دیدن، فرمالدهید آزاد‌‌‌‌‌‌ می‌کنند که نوعی ماده سرطان زا است. گرچه مقداری که درکراتینه کردن مو آزاد‌‌‌‌‌‌ می‌شود کم است ولی بهتر است برای اثر بخشی بهتر و بهره مندی از مزایای کراتینه کردن مو از مواد اولیه بدون فرمالدهید برای درمان مشکل موهای خود استفاده‌‌‌‌‌ کنید.

این ماده شیمیایی مشکلاتی برای سلامتی افراد ایجاد‌‌‌‌‌‌ می‌کند، البته بیشترین خطر فرمالدهید متوجه افرادی است که به طور دائم با آن سرکاردارند؛ نه افرادی که فقط یکبار یا به طور محدود کراتین درمانی انجام‌‌‌‌‌‌ می‌دهند.

● ممنوعیت برای خانم های خانه دار

به بانوان باردار توصیه‌‌‌‌‌‌ می‌شود که موهای خود را کراتینه نکنند چون همان طور که عنوان شد درمان با روش کراتین، موجب آزاد شدن فرمالدهید‌‌‌‌‌‌ می‌شود که هم برای سلامت مادر و هم جنین ممکن است خطراتی به همراه داشته باشد. فرمالدهید ماده شیمیایی است که حتی آرایشگران نیز در صورت استفاده مدام در معرض خطر آن قرار دارند.

● واکنش آلرژی

بعد ازکراتین درمانی مو، افرادی که پوست حساس دارند ممکن است دچار خارش و یا ایجاد راش در پوست شوند.

مراقبت های بعد از کراتینه مو

مراقبت های بعد از کراتینه مو

در بخش پایانی مطلب بعد از ذکر فواید و مضرات‌‌‌‌‌ کراتینه مو لازم است که برای ماندگاری این روش و مشاهده آثار آن با مراقبت های بعد از کراتینه مو نیز آشنا شوید. همان طور که قبل از کراتینه کردن باید اطلاعات خود را درباره مزایا و معایب کراتینه کردن مو کامل کنید، پس از انجام این روش نیز رعایت نکات و مراقبت‌ ها‌‌‌‌‌ی لازم ضروری است از جمله:

۱- عدم شست و شوی موها تا ۷۲ ساعت

۲- عدم بستن موها با کش و سنجاق تا ۴۸ ساعت

۳- استفاده از شامپوهای بدون سولفات

۴- نرفتن به دریا و استخر با توجه به مضرات آب کلردار برای موی کراتین شده

۵- استفاده از بالش‌هایی از جنس ابریشم و ساتن

و…

شما در این مطلب با موضوع مزایا و معایب کراتینه کردن مو از سایت شاهانو بزرگترین عرضه کننده محصولات تخصصی مو همراه ما بودید. در حوزه زیبایی مو و انتخاب روش های مختلف از جمله کراتینه مو اگر با تحقیق‌‌‌‌‌ و راهنمایی‌‌‌‌‌ از افراد متخصص و ماهر تصمیم‌‌‌‌‌ بگیریید، قطعا‌‌‌‌‌ به نتیجه‌‌‌‌‌ دلخواه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ می‌رسید. کراتینه کردن مو روشی است که در چند سال‌‌‌‌‌ اخیر میان افراد زیادی بخصوص خانم‌‌‌‌ها برای زیبایی مو و درمان مشکلات آن رایج شده است. اگر شما هم‌‌‌‌‌ قبل از انجام کراتینه کردن موی خود با افراد‌‌‌‌‌ متخصص مشورت کنید و با مزایا و معایب کراتینه کردن مو آشنا شوید‌‌‌‌‌‌ می‌توانید مطمئن باشید که با مشکل چندانی روبه رو نخواهید شد؛ به راحتی از پس مراقبت های بعد از کراتینه مو بر‌‌‌‌‌‌ می‌آیید و حتی دوستان و آشنایان خود را نیز برای انجام این روش زیبایی مو تشویق خواهید کرد.

 

سوالات متداول

بجز شامپوی مخصوص چه محصولی برای مراقبت از موهای کراتین شده لازم است؟

این روش زیبایی نسبت به بسیاری از روش های دیگر به مراقبت کمتری نیاز دارد و بجز شامپو یا ماسک موی مناسب، لازم نیست که از محصولات خاصی برای مراقبت از موی کراتین شده استفاده کنید.

بهترین مدل مو برای حالت دهی موهای کراتین شده چیست؟

بعد از کراتینه کردن، حالت دهی مو به آسانی صورت‌‌‌‌‌‌ می‌گیرد و به راحتی‌‌‌‌‌‌ می‌توانید هر مدلی که دوست دارید را به موهای خود بدهید.

آیا آقایان هم می توانند موی خود را کراتینه کنند؟

هم آقایان هم خانم‌‌‌‌ها‌‌‌‌ می‌توانند موهای خود را کراتینه کنند و این روش محدودیت جنسیتی ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *