مقالات

تفاوت ریباندینگ مو و کراتین مو در چیست؟

تفاوت ریباندینگ مو و کراتین مو

در نگاه اول وقتی یک موی صاف و شلاقی را ببینید، ممکن است تشخیص اینکه ریباندینگ مو یا کراتین مو انجام داده است، برای شما سخت باشد؛ اما این دو روش صافی و احیای مو، فارغ از نتایج ظاهری مشابه در روش اجرا و بسیاری نکات دیگر با هم تفاوت دارند. درک تفاوت ریباندینگ مو و کراتین مو به شما کمک می‌کند تا بهترین روش را انتخاب کنید.

اگر دوست دارید موهای صافی داشته باشید اما فرق ریباندینگ با کراتین و مزایا و معایب هر روش را نمی‌دانید، بهتر است ادامه این مطلب را بخوانید. در ادامه تفاوت این دو از نظر اجرا، مزایا و معایب هرکدام و مواردی ازاین‌دست را به‌صورت کامل بررسی کرده‌ایم.

کراتین مو چیست

کراتینه باعث تقویت موهای آسیب‌دیده، صاف و شلاقی شدن موهای مجعد و جلوگیری از موخوره می‌شود. ۹۵ درصد موهای ما از کراتین تشکیل شده است. انجام درمان کراتینه اساساً به معنای هدیه مقدار اضافی از این پروتئین فیبری و هلیکوئیدی ضروری به موها است. کراتین مو هم مانند تمام روش‌های تراپی، به‌تدریج شسته می‌شود و به‌طورکلی تا شش ماه ماندگاری دارد.

کراتین مو چیست

ریباندینگ مو چیست

ریباندینگ، یک فرآیند شیمیایی صاف‌کننده دائمی ساقه مو است و نام خود را از موهای صاف و یکدست ژاپنی‌ها وام گرفته است. در این روش از هیدروکسید سدیم، هیدروکسید لیتیوم، هیدروکسید پتاسیم یا گوانیدین هیدروکسید برای شکستن پیوندهای دی سولفیدی در موها استفاده می‌شود تا موها صاف و یکدست شوند. با گذشت زمان، باید موهایتان را ترمیم کنید؛ زیرا بلندتر می‌شوند و قسمت‌های درمان‌نشده بیشتر به چشم می‌آیند. البته باید مطمئن شوید که فقط قسمت‌های درمان‌نشده را ریباندینگ کنید.

تفاوت کراتین مو و ریباندینگ در اجرا

اصلی‌ترین و مهم‌ترین تفاوت ریباندینگ مو و کراتین مو در نحوه اجرای این دو روش درمانی و صافی مو است. شاید در نگاه نخست نتایج این دو کار بسیار شبیه به هم باشند، اما روش اجرا و نحوه صاف کردن مو با این دو روش تفاوت بنیادی دارد.

روش اجرای کراتین مو

در کراتین از موادی استفاده می‌شود که بخش عمده آن، همان پروتئین ساختاری مو است و آن را روی لایه بیرونی مو قرار می‌دهند. بعداز آن مواد به کمک سشوار خشک‌شده و در یک مرحله دیگر با کمک اتوی مو تثبیت می‌شوند. در این روش به شکل سطحی منافذ و نقاط متخلخل مو با مواد پوشانده و ساقه مو را ترمیم می‌کند.

در اصل کراتینه دارای حالت درمانی بوده و از آن برای اصلاح ساختار پروتئین در مو استفاده می‌شود. حتی اگر هدف از انجام آن فقط تأمین پروتئین موردنیاز برای مو باشد؛ همین اصلاح ساختاری باعث می‌شود تا موهایی صاف و یکدست داشته باشید. همچنین از این روش برای مو نچرال، فر، رنگ و دکلره شده می‌توان استفاده کرد.

روش اجرای کراتین مو

روش اجرای ریباندینگ مو

تفاوت ریباندینگ مو و کراتین مو در این است که ریباندینگ روی موهای رنگ و دکلره شده انجام نمی‌شود و از مزایای آن تنها برای موهای طبیعی می‌توان بهره برد. مواد شیمیایی مورد استفاده در این روش فقط لایه روی مو را نمی‌پوشانند، بلکه به عمق موی شما هم نفوذ می‌کنند و با تغییر ساختار مو باعث می‌شوند تا صاف و لخت به چشم بیاید.

در هر دو روش موهایی که از ریشه درآمده‌اند صاف نیستند؛ اما در ریباندینگ ناهماهنگی ساقه و ریشه مو بیشتر مشهود است. بعد از انجام ریباندینگ هم درست مانند کراتینه کردن مو نباید تا ۳ روز رطوبت و آب به موها برسد و حتی بستن و شانه کردن موهایتان ممنوع است.

روش اجرای ریباندینگ مو

مزایای ریباندینگ و کراتین

با توجه به اینکه دو روش گفته ‌شده از لحاظ نوع مواد و نحوه اجرا تفاوت دارند، طبیعی است که دیگر فرق ریباندینگ با کراتین در مزایای این دو روش احیای مو باشد. در ادامه مزایای هرکدام را به‌صورت جداگانه بررسی کرده‌ایم.

مزایای کراتین

کراتینه طرفداران خاص خود را دارد و بسیاری با علم به تفاوت ریباندینگ مو و کراتین مو این روش را به خاطر مزایای بی‌نظیرش انتخاب می‌کنند. مزایای کراتینه درمانی مو در یک نگاه کلی عبارت است از:

  • یک درمان صاف‌کننده مو است که ‌می‌تواند تخلخل موهای شما را پر کند و با ترمیم لایه بیرونی فیبر مو، پروتئین ازدست‌رفته آن را تأمین کند.
  • کراتین به صافی، نرمی و تقویت موهای شما کمک می‌کند.
  • مانند تمام روش‌های تراپی مو، به‌تدریج شسته می‌شود، بنابراین هرگز با مشکل ایجاد مرز بین ریشه و ساقه مو مواجه نمی‌شوید.
  • زمان استایل‌دهی به مو را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.
  • دوشاخه انتهایی مو را می‌بندند که موخوره نام دارد.
  • از شکستگی مو ناشی از دکلره کردن و آسیب وسایل حرارتی جلوگیری می‌کند.
  • استفاده از این روش برای انواع مو مناسب است، از موهایی با فر درشت گرفته تا فرهای ژولیده و پر و همچنین موهای صاف.
  • بعد از کراتینه دیگر نگرانی از بابت وز شدن مو در اثر رطوبت هوا نخواهید داشت.

مزایای ریباندینگ

  • صرفه‌جویی در زمان: ریباندینگ مو باعث صافی دائمی ساقه مو می‌شود، بنابراین روزهایی که باید زودتر از خواب بیدار شوید تا موهای مجنون و آشفته خود را رام کنید، به تاریخ پیوسته است.
  • ریباندینگ مو تمام تلاش و استرس شما را برای مقابله با موخوره را هم از بین می‌برد.

مزایای ریباندینگ و کراتین
معایب کراتین مو و ریباندینگ

دیگر تفاوت ریباندینگ مو و کراتین مو در معایب این دو روش پنهان شده است. با آگاهی از معایب هرکدام می‌توانید بهترین روش را برای صاف و یکدست کردن موهای خود انتخاب کنید. معایب این دو روش را در ادامه بخوانید؛ نکاتی که شاید در هیچ سالن زیبایی به شما گوشزد نشود!

معایب کراتینه مو

  • هزینه بالا: نباید تعجب‌آور باشد که یک درمان مؤثر و صاف‌کننده مو مانند کراتینه هزینه زیادی در پی دارد. به‌خصوص اینکه اغلب بعد از ۴ الی ۶ ماه به کراتینه مجدد نیاز خواهید داشت. اگر این هزینه‌ها را با هم جمع کنید رقم قابل‌توجهی خواهد شد که البته برای بسیاری ارزشش را دارد.
  • متزلزل بودن نتایج آن: نتایج کراتینه درمانی با یک اشتباه کوچک چون چک نکردن ترکیبات یک شامپو و استفاده از آن متزلزل می‌شود. سولفات‌ موجود در اکثر لوازم بهداشتی و آرایشی مو می‌تواند کراتینه را از بین ببرد.

معایب ریباندینگ مو

  • ماندگاری همیشگی: درحالی‌که ماندگاری بالای این روش اصلی‌ترین تفاوت ریباندینگ مو و کراتین مو تلقی می‌شود و برای برخی یک مزیت است؛ اما برای برخی دیگر می‌تواند یک نقطه‌ضعف بزرگ باشد. به یاد داشته باشید، موهای شما برای همیشه تغییر می‌کند، بنابراین به معنای واقعی کلمه بازگشتی وجود ندارد. همچنین باید نگران خط مرزی ریشه و ساقه درمان شده با این روش باشید و برای ترمیم آن اقدام کنید.
  • آسیب‌زا بودن برای برخی افراد: در برخی افراد ریباندینگ به موها آسیب می‌زند، زیرا همه پیوندهای دی سولفیدی که توسط این روش می‌شکنند، دوباره اصلاح نخواهند شد؛ بنابراین اگر مشکلی پیش بیاید یا موهای شما با درمان سازگار نباشد، خطر آسیب جدی به موهای بلند شما را در پی دارد و شاید نیاز شود موهای خود را کوتاه کنید.
حتما بخوانید  آموزش نحوه کراتینه کردن مو در منزل

ریباندینگ مو چیست

تفاوت هزینه کراتینه مو و ریباندینگ

دیگر تفاوت ریباندینگ مو و کراتین مو در هزینه موردنیاز برای انجام آن است. با توجه به برآوردهای متخصصین زیبایی هزینه ریباندینگ حدود ۳ برابر بیشتر از کراتینه درمانی است. اگر به دنبال روش صافی مو با هزینه کمتر هستید؛ کراتین برای شما مناسب‌تر است. دلیل این امر به سه نکته زیر برمی‌گردد:

  1. مواد اولیه مورداستفاده برای ریباندینگ گران‌قیمت‌تر هستند.
  2. فرایند ریباندینگ زمان بیشتری برای اجرا نیاز دارد. (حدود ۷ ساعت)
  3. اجرای ریباندینگ به تخصص بالاتری از کراتین برای جلوگیری از آسیب مو نیاز دارد.

البته با توجه به اینکه کراتین را هر ۶ ماه یک‌بار باید انجام داد؛ اما ریباندینگ تنها نیاز به ترمیم بخش کوچکی از مو دارد، ممکن است در طول زمان، هزینه کراتینه نسبت به این روش بسیار بیشتر باشد.

مقایسه ماندگاری کراتینه مو و ریباندینگ

مورد دیگری که درباره فرق ریباندینگ با کراتین باید به آن اشاره کرد ماندگاری متفاوت این دو روش احیای مو است. همان‌طور که در بخش مزایای ریباندینگ و کراتین اشاره شد، ریباندینگ از ماندگاری بیشتری برخوردار است. کراتین ساختار بیرونی مو را اصلاح می‌کند و با شسته شدن مواد آن دیگر اثری از آن نخواهد بود. این زمان هم اغلب بین ۴ تا ۶ ماه است. البته نوع مواد، تخصص فرد اجراکننده کراتین و مراقبت‌های بعدازآن در کم یا زیادشدن این زمان اثر زیادی دارد.

در مقابل ریباندینگ از ماندگاری بسیار طولانی‌تری برخوردار است و موهای صاف‌شده با این روش همیشه صاف می‌مانند، فقط موهایی که از ریشه می‌رویند و درمانی روی آن‌ها صورت نگرفته است، حالت طبیعی موهای خود فرد را دارند. با این توضیحات باید بدانید که شستشو در اثرات ریباندینگ تغیری به وجود نمی‌آورد که اصلی‌ترین
تفاوت ریباندینگ مو و کراتین مو هم در همین نکته است.

مقایسه ماندگاری کراتینه مو و ریباندینگ

مراقبت های بعد از کراتینه و ریباندینگ مو

حفظ نتایج و مزایای ریباندینگ و کراتین در گرو مراقبت درست از مو بعد از اجرای این روش‌هاست. به‌خصوص مراقبت‌ها در کراتین که یک روش نیمه دائمی است. اگر به‌تازگی یکی از این روش‌ها را امتحان کرده‌اید رعایت نکات زیر اهمیت دارد:

مراقبت از مو بعد کراتینه

  • استفاده از شامپوی مناسب: بهترین شامپو برای ماندگار کردن نتایج کراتین محصولات بدون مواد شیمیایی قوی چون سولفات است. شامپوهای دارای سولفات سدیم، کراتین روی موهای شما را می‌شویند و از بین می‌برند. همچنین آب شور و دارای کلر هم نتایج را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
  • استفاده از ماسک مو: ازآنجایی‌که مواد کراتین امکان دارد روغن و مواد طبیعی روی مو را از بین ببرد استفاده از ماسک مو را حفظ رطوبت و چربی مو ضروری است.
  • خشک‌کردن موها به شیوه درست بعد از حمام: بعد از کراتین باید تا ۷۲ ساعت موها آب نخورد. بعد از حمام هم می‌توانید در جریان هوای آزاد یا با حرارت متوسط سشوار موهای خود را خشک کنید.
  • کم کردن استفاده از وسایل حرارتی: خود کراتین موهای شما را صاف و لخت می‌کند. برای همین به وسایل حرارتی برای خشک‌کردن آن نیازی نخواهید داشت تا باعث آسیب به مو و خشکی آن نشود.
  • استفاده از نرم‌کننده قبل شنا: آب کلردار قاتل کراتین روی موهای شماست. اگر مجبورید به استخر بروید قبل از شنا موهای خود را شسته و یک نرم‌کننده بدون نیاز به آبکشی به آن بزنید تا مو در برابر کلر ایمن شود.
  • استفاده از روبالشی مناسب برای خواب: برای مراقبت از موهای کراتینه شده و حفظ نتایج آن به بهترین شکل نباید از روبالشتی نخی استفاده کرد. بهترین گزینه روبالشتی‌های ساتن و ابریشمی است.

مراقبت از موهای ریباندینگ

تفاوت ریباندینگ مو و کراتین مو در زمینه مراقبت‌های بعد از انجام این دو چندان فاحش نیست. در واقع برای حفظ مزایای ریباندینگ و کراتین مراقبت از هر دو روش اهمیت دارد تنها با تفاوت‌های جزئی و اندک.

  • ۷۲ ساعت موهای خود را نشویید: این مهم‌ترین نکته‌ای است که باید بعد ریباندینگ مو به خاطر داشته باشید. حدود ۳ روز طول می‌کشد تا موهای شما به ساختار جدید عادت کند و شستن آن‌ها قبل از این اتفاق نتایجی را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.
  • حتماً با موهای صاف به رختخواب بروید: انجام این کار شاید کمی سخت باشد، اما باید از هر چیزی که باعث شود موهای شما شکل خود را از دست بدهد، دوری‌ کنید.
  • از شامپوهای ملایم استفاده کنید: وقتی سه روز گذشت، می‌توانید موهای خود را بشویید. البته باید مطمئن شوید که از شامپوی ملایم و نرم‌کننده مناسب استفاده می‌کنید
  • از حالت دادن به مو با گرما خودداری کنید: با کمک این روش موهای شما قبلاً حالت داده‌شده است! اگر نمی‌توانید بدون سشوار زندگی کنید، بهتر است از باد سرد آن استفاده کنید.
  • از رنگ کردن مو تا ۶ ماه خودداری کنید: مواد شیمیایی رنگ ممکن است اثرات این روش را از بین ببرد.
  • دوش آب سرد بهترین دوست شماست: آب سرد مانع از دست دادن رطوبت در ساقه مو و باعث جلوگیری از آسیب می‌شود.
  • موهای خود را زیاد نشویید: برای حفظ سلامت موهای خود، تعداد دفعات شستن موهای خود را در یک هفته به ۳ بار کاهش دهید.

مراقبت های بعد از کراتینه و ریباندینگ مو

صافی کدام بیشتر است، کراتینه یا ریباندینگ

شاید از نظر ظاهری تفاوتی بین صافی کراتین یا ریباندینگ مشاهده نکنید، اما از نظر روشی که به صافی می‌رسند تفاوت دارند. یکی پیوند مو را هدف قرار می‌دهد و با شکستن آن باعث صافی می‌شود و دیگری با پر کردن منافذ مو. همچنین صافی مو در حالت ریباندینگ بیشتر است اما روی موهای رنگ‌شده اجرا نمی‌شود و از این نظر برای افرادی که موی رنگ و دکلره دارند، کاربردی نیست.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم تفاوت ریباندینگ مو و کراتین مو را از جنبه‌های مختلف با هم بررسی کنیم. بااین‌وجود اگر هنوز برای انتخاب یکی از این روش‌ها دو دل هستید، بهتر است از یک متخصص در این زمینه مشورت بگیرید. با توجه به جنس مو و وضعیت آن انتخاب روش بهتر برای شما آسان‌تر خواهد شد.

 

سوالات متداول

✅ریباندینگ یا کراتینه، کدام بهتر است؟

درحالی‌که ریباندینگ دوام بیشتری از کراتینه دارد، اما انتخاب اینکه کدام درمان برای شما مناسب است و بهتر نتیجه می‌دهد، بستگی به نوع مو و نیاز آن دارد.

✅آیا ریباندینگ برای مو مفید است؟

ریباندینگ مو برای صاف و خوش‌حالت شدن مو مفید است، اما در صورت اجرای نادرست توسط یک فرد مبتدی می‌تواند به موهای شما آسیب برساند.

✅عوارض جانبی ریباندینگ مو چیست؟

شکستگی و خشکی مو از عوارض جانبی رایج ریباندینگ مو هستند، البته این دو عارضه در صورت استفاده از مواد بی‌کیفیت و روش اجرای غلط رخ می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *